fbpx

Sikkerhetssjekk

Tenker du på en langtur med bilen? Bestill en 10-punkts sikkerhetssjekk hos et av våre verksteder før du reiser.

LANG TUR – EKSTRA BELASTNING

For at du skal ha det ekstra bra og kose deg med lange bilturer, må bilen jobbe litt mer og litt annerledes enn til daglig. Det blir ofte helt annerledes kjøring og belastninger enn den daglige kjøringen til jobb, skole og kveldsaktiviteter.Lengre bilturer enn vanlig medfører ofte annerledes belastninger for bilen, som f.eks. mer last, høyere hastigheter over lengre tid, varme temperaturer og lange nedoverbakker. Da er det viktig at alle bilens funksjoner er i god stand. En kontroll av de viktigste funksjonene er god helse for bilen, du er en tryggere trafikant og du sørger for din og familiens sikkerhet.

10-PUNKTS SIKKERHETSSJEKK

Vi sjekker følgende punkter:

 1. Funksjonstest bremser
 2. Sjekk av bremseslanger
 3. Sjekk av bremserør
 4. Kontroll av hjuloppheng
 5. Kontroll av drivledd
 6. Kontroll av mansjetter
 7. Kontroll av lys
 8. Kontroll av batteri og lading
 9. Sjekk av vindusviskere
10.. Sjekk av støtdempere

ELBIL 

På en elbil kan det være færre deler, men behovet for tilsyn og service er ikke mindre av den grunn. Vi anbefaler jevnlig service og ettersyn av bilen – uavhengig av drivstofftype. Våre verksteder tar service og reparasjoner også på elbiler.
 
LAST 

Når vi skal på ferie, blir bagasjerommet fylt til randen! Samtidig fyller vi kupeen med 3-5 personer istedenfor kanskje 1-2 til daglig. Ekstra vekt skal kompenseres med høyere dekktrykk for at bilen skal være stabil på veien og ha størst mulig kontaktflate mot asfalten. Støtdempere og fjærer i god stand er også viktig for stabiliteten, og en hjulstillingskontroll kan være en god idé.
 
FART OG VEIER 

På langturer kjører vi ofte i lengre intervaller enn til daglig, av og til i timevis med bare korte stopp. Det kan være motorveier med høye hastigheter, eller landeveier med lange oppoverbakker eller lange nedoverbakker. Bremsene kan få store belastninger både med uforutsette og voldsomme oppbremsinger og langvarig bremsing fra høyfjellet helt ned til fjorden. Da er det viktig at bremsevæske har riktig kokepunkt, at bremsene er i god stand og tar jevnt, og at styring og understell er i topp stand.
Kjøring med høy belastning av motoren setter også kjølesystem og motoroljen på en ekstra prøve, og både olje og kjølevæske fungerer best den første tiden etter at det er byttet.
 
SIKT 

Skulle uværet sette inn mens du er på tur, er det viktig både for sikkerheten og sjåførens velvære at vindusviskere, vindusspylere og billykter gir så god sikt som mulig.
 
KLIMA I BILEN 

Enten det er varmt eller kaldt ute, så vil du ha et velfungerende klimaanlegg som sørger for riktig temperatur og frisk, ren luft inne i bilen. Da blir det en bedre kjøretur for alle!
 
SERVICE MED VEIHJELP INKLUDERT 

Hvis det ikke er lenge til neste faste service på bilen, bør du sørge for å ta den før ferien. Da inkluderer vi også 12 måneders MECA Veihjelp – helt uten egenandel!